Hieperdepiep!!!!!
Donderdag 11 januari.
Wim is jarig vandaag.
Hieperdepiep hoera.
Bij het ontbijtbuffet had de staf het al rap in de gaten, we hadden namelijk zijn tafel versierd.
Er werd dan ook al snel voor hem gezongen..
De wieltjes zijn nog niet gearriveerd dus zijn we op pad gegaan.
In de auto een eindje terug op de snelweg.
Naar Monkeyland. Je kan natuurlijk niet in Afrika zijn geweest en geen apen hebben gezien..
Het is een soort bos met hoge palen met netten erom. Hier leven de apen vrij en blij.
De apen mogen alles en wij mogen niks.
We mogen alleen met een gids naar binnen, wat met Holtkamp-mannen niet helemaal verkeerd is.
Het project hier wordt ook beschermd door stichting aap uit Holland
We hebben wat soorten bewonderd best leuk allemaal maar het pad was vreselijk voor een rolstoel en eigenlijk nog meer voor degene die er achter loopt.
Bergje op en bergje af over de rulle,droge grond met allerlei wortels die uitsteken.
Toen ze ons over een hangbrug wilden laten gaan zijn we maar terug gegaan.
Naast Monkeyland ligt een vogelparadijs daar zijn we nu maar heen gegaan.
Hier ook allemaal grote netten over een bos.
Het pad was van hout zei de mevrouw bij de ingang en er zijn geen trappen.
Nou hoppeké, naarbinnen dan maar.
We hoorden en zagen direct a verschillende mooie gekleurde vogels.
Maar.........de houten boardwalk liep nogal om hoog, en omhoog,en omhoog daarna naar omlaag, en omlaag en omlaag. Wim moest er helemaal van zweten en dat op je verjaardag.
Op het eind, over een hangbrug, die wel erg stevig was volgens de jongens, maar wel heel hoog door de toppen van de bomen, gingen we in het restaurant wafels eten. Het was tenslotte feest.
Het was alweer tijd om terug naar het hotel te gaan.
Even bij de balie naar de wieltjes gevraagd en.....daar was weer van alles mee gebeurd.
De wieltjes waren wel in Knysna aangekomen maar in het verkeerde hotel gebracht, de manager daar kende geen Fam. Holtkamp en zei Oh néé, weg met dat spul, neem maar weer mee!
Dus die zijn nu weer terug.
Voordat je dan iedereen aan de gang heb om die dingen weer hierheen te krijgen, dat duurt even.
Ondertussen, ligt in de haven, achter het hotel een boot op ons te wachten.
Dit had Marijke in Holland al geregeld.Dus daar nu maar heen.
Piet kon gemakkelijk op het onderdek komen, daar was een soort restaurantje.
De rest van de passagiers gingen bovendeks zitten want het was weer heerlijk zonnig geworden.
Bij het afvaren kregen we eerst champagne.. Daarna kwam er een taart met kaarsje en werd er gezongen door de staf voor Wim.
We zijn anderhalf uur wezen varen en een mooie zonsondergang gezien en ondertussen wat warme hapjes gegeten.
Je zal toch maar zo'n straf krijgen als je jarig bent.
Naderhand op de wal een screwer van vis gegeten, een soort sabel met vis , groente en wat citroen. Die hangt dan boven je bord aan een rek.In het handvat zit lemmon boter, dit smelt dan langzaan over je vis, ziet er heel leuk uit en smaakt voortreffelijk.
Na nog een afzakkertje in de bar van het hotel en de mensen achter de balie nog even aan de wieltjes herinnerd zijn we naar onze kamers vertrokken
Verder willen we alle kinderen en vrienden heel veel plezier wensen met de carnaval, neem er maar ééntje van ons.Geniet van alles en kom weer veilig thuis.
Voor de kleinkinderen ,
gaat maar lekker uit jullie dak, nu mag het!!!!!
We zullen aan jullie denken daar op die koude kar, doe maar lekker warme kleren onder je pak.
Dikke kus met knuffel van ons allemaal
Wim je ken me nog wel He!!!!
Nog van harte met je verjaardag, de rest ook.
Wie had ooit kunnen denken dat jullie door Afrika zouden toeren, helemaal geweldig zo in die bus en op die boot. Car ben je nog zeeziek geworden,ik weet nog dat je absoluut niet op een boot zou stappen.
Weer wat overwonnen he!!Nou geniet er nog een weekje van met z'n allen,wat gaat dat toch hard.
Hee doeiiiiiii xxxxx
Hallo Piet en Carla, Wim en Marijke, van harte gefeliciteerd met alle verjaardagen. Wat heerlijk om dat met elkaar te kunnen vieren in zo'n geweldige omgeving. Dit is een belevenis voor het leven. De carnaval is erg leuk, maar volgend jaar kunnen we dat gewoon weer met elkaar vieren en dan heb je deze ervaring maar mooi in je rugzak. Leuk om de foto's te zien en de verhalen te lezen. Nog veel plezier. groeten Henk en Hetty
Hoi wim, een beetje laat maar alsnog van harte he.
De PC had kuren dus vandaar,
Leuk zo jullie verhalen en foto`s te volgen en nog heel veel plezier he