Een Afrikaanse Braai
Zaterdag 6 februari
's morgens, thuis in de tuin gezeten want Marijke was nogal beroerd.
Enorme krampen,spugen en uit eindelijk diree,dat lucht op en daar had Piet medicijnen voor.
Die hielpen aardig en konden we om 12 uur naar het dorp om airtime te gaan kopen voor Carla der telefoon.Want ja in zo'n ver land kan je natuurlijk niet zonder een link naar huis.
Daarna doorgereden naar St Francis.
Dit is een havenplaatsje een half uurtje rijden bij ons vandaan.
Ze hebben daar allemaal witte huisjes met zwarte rieten daken, beetje boerderij achtig.
Dat is een heel leuk gezicht. Zelfs het town-ship is grotendeels wit.
Al die kleine huisjes waar de afrikanen wonen aan de rand van het dorp
Marijke is daar vorig jaar met Marcha geweest om knuffels uit te delen en kleertjes.
Samen met een begeleider, die precies wist wie wat nodig had en ook garant stond dat er niets zou gebeuren.Je moet ook niet alleen naar binnengaan want het is net een doolhof en groter dan het lijkt.
Bij het water was een restaurant waar we een mooi uitzicht hadden over de haven en de zee.
Jammer geen dolfijnen of zeehonden vandaag.
Toen we een lekker visje gegeten en het uitzicht gezien hadden zijn we terug naar huis gegaan.
Lekker even bijkomen want........om 6 uur werden we alweer verwacht bij de buurtjes van Wim en Marijke.
Een afrikaanse braai, soort BBQ , eerst in de tuin gezeten terwijl Archie de buurman het vlees
aan het braaien was. Lekker wijntje erbij en alle nieuwtjes weer verteld.
Foto's laten zien van kleinkinderen in de sneeuw en trouwen van Hans en Dian,
Toen het vlees gaar was zijn we naar binnen gegaan waar we na een mooi gebed aan tafel gingen. Maar er was zoveel , we kregen het bij lange niet op dus kunnen Archie en Ina zijn vrouw nog wel een left-over paty geven.
Moe en voldaan gingen we onder een hemel met miljoenen sterren weer naar huis.
Het wordt morgen vast weer een mooie dag.