Wim-en-Marijke-pakken-de-koffers.reismee.nl

Baaldag.

Na het ontbijt snel even naar de stad om een troffee te kopen.De zoon van de logés had wel erg veel karpers gevangen en we vonden dat hij dat wel had verdient.

Maar ja , om 10 uur gaan ze vertrekken dus dat wordt kort dag.In een speciaal winkeltje verkochten ze bekers en troffeen. Ik heb er één met een mannetje genomen met een grote karper in zijn armen.Best een grappig ding.

De jongen was er helemaal blij mee, als we terug in Holland zijn, ga ik aan Dian vragen of ze er iets in wil graveren.

Om 11 uur kwamen Wim en Sheila.We gaan vandaag hooibaaltjes maken. Wij hadden van de jongen die ons land huurt, 2balen hooi tegoed. Wij hebben daar niks aan dus zijn ze voor de ezels van Wim en Sheila. De balen zijn erg groot en niet te hanteren. Nu hebben wij in de schuur nog een machine staan die kleine baaltjes hooi kan persen.Dat is nog uit de tijd dat onze boerderij nog als zodanig werd gebruikt. Dus alles klaargezet, trekker , de machine, aanhang wagen,hooivorken. We waren er klaar voor.Eerst even koffie , en daarna.....regen!!!Zo'n vies motregentje waar je best behoorlijk nat van wordt. De mannen , stoer als ze zijn gingen toch beginnen.Het machientje wilde niet echt meer aan het werk maar toen ik eenmaal het oude boertje, die er vroeger mee gewerkt had, bij gehaald had, liep hij als een zonnetje.Mooie kleine baaltjes hooi. Halverwege geluncht onder de veranda, dat kon goed want de zon was weer terug.Daarna de laatste baaltjes gemaakt entoen we helemaal klaar wareneen wel verdiende borrel in het hooi.De dag werd nog even doorgesproken , want wie had nou eigenlijk het machientje weer aanhet werk gekregen???Was dat het boertje of tochWim?? In iedergeval ongeveer tachtig baaltjes hooi voor de ezels, die komen de winter wel door.

Es!

Ha oom en tantetje!
Hier regent het ook pijpestelen!!!!!
Wel de hele dag natuurlijk...grrrr...
Maar alles wat nu valt valt morgen niet zou mijn vader zeggen,en morgen gaan we toch stiekum een paar daagjes weg,jawel...met een tent en in Nederland (via vakantieveilingen geboden hahaha!)
Maar het zal wel drassig zijn haha!!!!!
Hoop dat ik m'n gezinnetje toch nog zover kan krijgen dat ze het leuk gaan vinden om te camperen,ben benieuwd!
Het is wel erg leuk om te lezen wat jullie mee maken hoor!
Klinkt leuk allemaal!
We zullen de verhalen wel gaan missen de komende week.
Nog heel veel plezier de komende tijd en ga er nog maar lekker van genieten!(gaan wij ook zeker proberen te doen!)

Groetjes van de Verheijen!

p.s. De zonnebloemen hebben de geest gegeven en worden nu opgepeuzeld door de vogeltjes...
Maar we hebben ze gemeten en foto´s gemaakt,die stuur ik nog wel een keertje door!
Doei !