Wim-en-Marijke-pakken-de-koffers.reismee.nl

de laatste dag

Donderdag 18 februari

Voor Piet en Carla de laatste keer het overheerlijke uitgebreide Afrikaans/Engelse ontbijt.

Vanavond gaan ze weer met de KLM terug naar Nederland.

Ze hebben hier helemaal geen zin in.

Het land en het weer is hier prachtig terwijl het in Holland nog steeds koud is.

En wat heel erg belangrijk is Piet heeft hier geen pijn terwijl dat thuis behoorlijk erg is.

We zijn benieuwd hoe dat straks thuis gaat,misschien duurt het wel even voor zijn lichaam in de gaten heeft dat hij weer terug is in het vochtige kikkerlandje.

We maken er een rustige dag van.

Heerlijk voor de koffie naar de haven gelopen, nog wat winkeltjes bekeken en cadeautjes gekocht voor de kleinkinderen van Piet en Carla.

Na de lunch op het gemak naar het sea-aquarium gelopen.

Hier zijn de prachtigste vissen te bewonderen, je loopt op een zeker moment ook door een glazen tunnel tussen de vissen door.Dit is heel speciaal zeker als één van de haaien even langs komt.

Dan is het tijd om weer naar het hotel te gaan.

Daar omgekleed en alles klaar gezet.

Dat is even puzzelen want de kamer van Wim en Marijke is al uitgecheckt.

We hebben de aangepaste kamer een nachtje langer geboekt zodat Piet nog even overal goed bijkan.

Wim en Marijke slapen dan in deze kamer vannacht en vertrekken dan weer naar hun huis in Jeffrye's bay.

Nog een laatste keer naar de haven lopen om heerlijk te gaan eten, eisbain, daar hadden de mannen de laatste drie dagen al zo'n zin in.

Lekker optijd naar het vliegveld gegaan waar het zomaar allemaal heel makkelijk ging.

We werden direct opgevangen door mensen van de KLM, alles was zo ingecheckt en weg was de bagage. Om 11 uur stond er iemand bij de balie die Piet en Carla zou begeleiden tot in het vliegtuig.

Hoe het gegaan is weet ik niet maar ze hebben firstclass terug gevlogen.

Piet zal wel weer een prachtig verhaal opgehangen hebben tegen de aardige stewardessen.

In Amsterdam stond Peet al te wachten tot de werdeldreizigers door de gate zouden komen.

Vanaf het moment dat we uit Jeffrey's bay vertrokken en Piet en Carla bij het vliegveld waren hadden we 1208 km afgelegd

Misschien leuk om te weten:

Ik heb 24 verhalen geschreven en 54 foto's geplaatst.

Er waren 30 mensen die ons reisverhaal volgden.

En elk verhaal is gemiddeld 40/50 soms 60maal gelezen.

We hebben 125 reactie gekregen.

Er zullen nu veel mensen stoppen met het volgen van de verhalen.

Ik heb het met plezier gedaan.

Ik deed het als eerste voor de kinderen en kleinkinderen.

Maar er kwamen steeds meer reacties en op het schema kon ik zien dat er dagelijks zo'nheel veelwerd gekeken.

Dus veel familie en vrienden vonden het toch ook wel leuk om ons te volgen.

Wim en ik gaan nu via Mosselbay terug naar Jeffrye's en gaan daar ook best nog wat leuke en spannende dingen doen .Er zullen ook heel rustige dagen bij zijn dus.

Ik ga dit niet meer dagelijks doorsturen maar zo af en toe zal je een mailtje van ons tegenkomen.

Groet van ons en wij zien jullie vast nog

Hans en José

Hoi Wim en Marijke,
Wat hebben jullie -zo te lezen en vooral ook te zien- een prettige vakantie gehad met zijn vieren en wat zal het zal het wennen zijn die eerste dagen zo met zijn tweeën. En vooral Stil natuurlijk. Maaaaaar: nog steeds met zulk heerlijk weer!
Geniet nog even van Jeffrey's Bay en we gaan zeker weer meelezen, ook die laatste periode van jullie vakantie! (al is het dan af en toe). Daarna een goede reis naar huis gewenst en we hopen jullie weer te zien in "La douce France" Ben trouwens aan je pruimenjam begonnen en hij is werkelijk verrukkelijk! Misschien tot gauw ? groet en liefs van Hans en José